Junior Monsterboeken (reeks)

Het Junior Monsterboek is een omnibus met 10 griezelige kortverhalen. In Monsterboek 2, 3, 4, 5, 666, 7 en 8 vind je telkens één kortverhaal geschreven door Marina Defauw.

Het Junior Monsterboek 8

Met: Het beeldje met de barst

Hoe gruwelijk kan het zijn als je geest door zwarte magie opeens in een beeld gekatapulteerd wordt?

Door de barst in het beeld kon Annalisa zien dat haar lichaam in het midden van haar kamer stond. Het leek wel een huiden omhulsel van haar vroegere ik. En het bewoog. Met grote uithalen waren haar armen het stof van haar pyjama aan het slaan.

‘Hoe kan ik hieruit?’ schreeuwde Annalisa.

‘Niet’, klonk het antwoord.

Het Junior Monsterboek 7

Het Junior Monsterboek 7Met: In rook opgegaan

Wat heeft een selfie met Halloween te maken? In ieder geval betaal je er een heel hoge prijs voor…Misschien wel je leven…

Andres sperde zijn ogen wijd open van angst. Uit de open haard kwam een dikke rookpluim. Die nam de gestalte aan van een mens die even lang was als Andres. Het hele lichaam was van witte rook. Het gezicht had geen ogen, geen neus en geen mond.
‘Hier ben ik’, stelde de jongensstem in de rook zich voor. ‘Prettige kennismaking. Volgens mij zijn we ongeveer van dezelfde leeftijd.’ De rookpluimgedaante danste dichterbij…

Het Junior Monsterboek 666

Het Junior Monsterboek 666

Met: De Zilvervos

Sterf je van angst als je glibberige schimmen uit een ander sterrenstelsel ontmoet? En wat als een van die schimmen je kloon wil worden?

Reinout leek op te lossen in een luchtbel. Alles werd wazig. Hij gruwde toen gezichtloze gedaanten door een muur van grijze mist zijn kamer binnen stapten. Ze slopen en slingerden slangachtig. Reinout probeerde zijn mond te openen. Hij wilde om hulp roepen. Opeens vormden zijn lippen ongewild een reeks woorden. Hij herkende niet eens meer zijn eigen stem. ‘Ik doe wat jullie willen’, beloofde hij aan die vreemde wezens.

Het Junior Monsterboek 5

Het Junior Monsterboek 5

Met: Het magische rad

Wie gelooft dat er in dat kasteeldomein diep in de Ardennen een rad is dat toverkrachten heeft? Of is de legende niet meer dan een legende… Zorg er in ieder geval voor dat je altijd weet waar het oosten is…

Toen draaide Liam zich om en keek naar zijn vriend die perplex was blijven staan. De mond van Liam viel open. Tranen borrelden op. Angstig bekeek hij zichzelf. Daarna gilde hij.
Zijn romp, armen en benen waren onzichtbaar geworden.

Het Junior Monsterboek 4

Het Junior Monsterboek 4

Met: Duivelwind

Kijk uit! Een helse wind wil je dood blazen… Zelfs je locker op school is niet veilig!

‘Duivelwind, hier ben ik. Laat me je zien’, riep Elena met alle oratische kracht die ze kon vinden. ‘Praat met me.’ Elena wist zelf niet waar ze de moed vandaan haalde om zo uitdagend te zijn. Ze voelde een lichte beweging in de lucht, maar niets wees erop dat er een geest op de zolder was.

Het Junior Monsterboek 3

Het Junior Monsterboek 3

Met: De vloek van het vermiste oog

Misschien word je ook uit je slaapkamer ontvoerd voor een gevaarlijke, levensbelangrijke opdracht?

Leandro trappelde met zijn voeten om zijn gezicht boven water te houden. In zijn buurt ontdekte hij een vage gestalte. Wellicht was er hulp op komst.
Toen de mistwolk leek op te lossen, kon Leandro wel gillen. Voor hem zwom een monster in mensengedaante.

Het Junior Monsterboek 2

Het Junior Monsterboek 2

Met: Kevervuur

Gigantische kevermonsters keren uit een verdwenen beschaving terug.

‘Welkom in Coleoptera’, hoorde Alessio een vrouwenstem achter zich. Geschrokken wankelde hij overeind, draaide zich om en schreeuwde het uit. Voor hem zat een reusachtige, dikke, rode gevleugelde kever met een misvormd mensenhoofd.