Anneleen draaide haar arm en keek naar haar slagader aan de binnenkant van de pols. Als ze daar heel dichtbij een klein sneetje gaf, zou ze zich beter voelen. Misschien zou die andere pijn, die diep van binnen zat, dan verdwijnen. Heel geconcentreerd duwde ze de tanden van het mes op haar huid….
De veertienjarige Anneleen wil samen met haar vriend Jelle deelnemen aan een belangrijke voordrachtwedstrijd op school. Ze vormen een heel sterk team totdat Anneleen een ongeluk krijgt en als gevolg daarvan aan geheugenverlies lijdt. Wanneer ambitieuze Jelle haar dan ook nog inruilt voor knappe Fran om”Romeo en Julia” op te voeren begint Anneleen zichzelf te verwonden…
Dankzij goede opvang van haar ouders en haar beste vriendin Mandy vindt Anneleen haar vechtlust terug. Vastberaden gaat ze op zoek naar een voordrachtpartner om een fragment uit Othello te spelen. Jelle vreest het ergste wanneer Anneleen opeens heel geheimzinnig doet. Wie is de mysterieuze Othello? En kan Anneleen aan de verleiding om zichzelf te verwonden weerstaan als het noodlot opnieuw toeslaat?
Tijdens het onderzoek voor “Aangerand!”, kwam Marina Defauw met de problematiek van zelfverwonding in aanraking. Eén op tien 15- tot 16-jarigen verwondt zichzelf. Meestal zien die jongelui geen andere uitweg. In dit boek lees je hoe je op een gezonde manier met negatieve gevoelens kunt omgaan. Het verband met het klassieke Othelloverhaal maakt het ongelooflijk spannend.
Professor Laurence Claes van de K.U.Leuven heeft het voorwoord van het boek geschreven. Achteraan het boek vind je informatie over waar je terecht kunt voor hulp bij zelfverwonding.
“Dit boek is een aanrader! En zeker voor jongelui die met negatieve gevoelens rondlopen en op zoek zijn naar een gezonde manier om ermee om te gaan.”
Professor Claes
Doctor in de psychologie, gedragstherapeute en docent klinische psychodiagnostiek aan de K.U.Leuven